Buiten- & binnenschilderwerk

Buiten- & binnenschilderwerk doen we niet alleen ter verfraaiing, maar ook ter bescherming van uw woning of pand. Daarom is een goed en kwalitatief hoogwaardig onderhoud noodzakelijk. Goed onderhoud is investeren in de toekomt. Wanneer u door slecht onderhoud geconfronteerd wordt met o.a. houtrot, vochtdoorslag ect. dan zijn de financiële gevolgen vaak hoger dan bij regulier onderhoud. Uw woning of pand heeft heel wat te verduren door de verschillende weersinvloeden die ons land kent. Zorg ervoor dat de buitenzijde van uw woning of pand goed wordt beschermd.

Wij zorgen ervoor dat door ons schilderwerk uw woning of pand op een professionele wijze beschermd wordt tegen diverse weersomstandigheden. Wij controleren uw gevel, herstellen mankementen en zorgen dat uw schilderwerk weer in goede staat wordt gebracht.

Slecht binnenschilderwerk kan er voor zorgen dat het schilderwerk buiten kwalitatief ook niet goed is. Door kiertjes, losgelaten kitvoegen of open verbindingen kan vocht in het hout komen en vervolgens het buitenschilderwerk en het hout aantasten.

Waar moet u op letten?

BINNEN: brokkelend schilderwerk, losgelaten kitvoegen, openstaande verbindingen.

BUITEN: kaal hout zichtbaar wordt, scheuren van het hout, ramen en deuren die klemmen. Afpoederen en afbladderen van de verf.

Op het moment dat u kleine scheurtjes of andere onregelmatigheden in het schilderwerk ontdekt is het tijd om de schilderwerk te laten uitvoeren.

Philippi Schilderwerken zal met zijn vakkundige en ervaren blik het schilderwerk bekijken en zo nodig het vochtgehalte meten. Ook kijken wij naar bijvoorbeeld de omtrekspeling van draaiende delen. Wij kunnen beoordelen of het schilderwerk een paar maanden of jaren uitgesteld kan worden of dat er direct ingegrepen moet worden.

Schade aan schilderwerk op staal (denk bijvoorbeeld aan hekwerken, garagedeuren etc.) laat zich meestal zien in de vorm van roest. Roestvorming vindt meestal als eerste plaats op delen waar water op blijft staan, de plaatsen waar bouten en moeren zijn gebruikt en overgangsplaatsen (daar waar het staal een ander materiaal raakt en daar waar twee staaldelen aan elkaar bevestigd zijn kunt u contactcorrosie krijgen. Dat houd in dat het onedele metaal zich opoffert voor het edele metaal).

Verzinkt staal

Verzinkt staal kan ook gaan roesten. Het klimaat in Nederland tast de zinklaag aan en er kan 'witte roet' ontstaan. Door het zinkwerk goed te laten schilderen, kunt u het langdurig beschermen tegen roestvorming. Philippi Schilderwerken weet precies welke verfsystemen hij moet gebruiken voor het zorgen van goede hechting en daardoor langdurige bescherming mogelijk maakt.

Tegenwoordig worden ramen, deuren en kozijnen vaak in aluminium uitgevoerd. Veel mensen denken dat dit onderhoudsvrij is. Dat is het echter niet zo. Zure regen tast ook aluminium aan en veroorzaakt op den duur pukkel- en draadvorming. Ook hier is een beschermlaag nodig die het materiaal langdurig tegen corrosie kan beschermen.

Metselwerk

Metselwerk heeft altijd onderhoud nodig. Het ongeschilderde metselwerk kan behandeld worden zodat het minder makkelijk vocht opneemt. Als het metselwerk geschilderd is, kunnen scheurtjes in de verflaag ontstaan en kan de verf op een gegeven moment gaan bladderen. De verf kan vuil worden of van kleur veranderen onder invloed van zon en regen, de stuclaag kan loslaten en begroeiing kan de ondergrond aantasten. Het is van groot belang dat u regelmatig het metselwerk controleert of laat controleren.

Beton

Ook beton is niet onderhoudsvrij. Zure regen kan ook beton aantasten. Het beton kan gaan brokkelen en het betonijzer kan gaan roesten (betonrot). Betonreparaties zijn erg duur en kunnen dus beter voorkomen worden door een goede behandeling van het beton. Door het beton te schilderen wordt het afgesloten en kan het niet aangetast worden.

Schilderswerk

Schilderwerk moet regelmatig grondig worden geïnspecteerd, zodat achterstallig onderhoud en hoge reparatiekosten tijdig kunnen worden voorkomen. Een goede inspectie vereist de nodige kennis en ervaring, die kunt u het best overlaten aan Philippi Schilderweken.

Is dit wat u aanspreekt? Vraag een vrijblijvende offerte aan:

offerte-knop

Minolta DSC

Minolta DSC

Minolta DSC

foto2