Glasservice

Glasservice behoort tot onze werkzaamheden als professioneel schildersbedrijf. Onze ervaring gaat dan ook verder dan alleen het schilderen van uw woning of pand. Wanneer er geschilderd moet worden en er is een ruitje stuk dan moet deze vervangen worden. Dit doen wij zelf of wij werken hiervoor samen met een glasbedrijf.

Schilderbedrijf van der Klauw vervangt allerlei soorten glas, van gewoon blank glas tot isolatieglas.

Floatglas

Dit wordt ook wel enkelglas genoemd. Floatglas wordt gemaakt van grondstoffen zoals zand, kalk en soda, door deze onder hoge temperaturen te smelten.
Kenmerkende eigenschappen van Floatglas zijn: doorschijnend, doorzichten en sterk. Floatglas wordt ook gebruikt bij de productie van isolatieglas.

floatglas


Figuurglas

Figuurglas is doorschijnend en kan gemaakt zijn van blank of gekleurd glas. Dit type glas gaat aan het eind van de glasoven tussen twee walsen door waardoor er een patroon ontstaat dat door een reliëfwals wordt gemaakt op één zijde van het glas. Figuurglas wordt toegepast in combinatie met isolatieglas.

figuurglas


Isolatieglas

Isolatieglas bestaat uit dubbele beglazing van twee bladen opgebouwd uit een buiten- en binnenblad blank floatglas. Tussen de twee glasbladen wordt een (lucht)spouw toegevoegd welke een isolerende werking heeft. Een metalen-afstandhouder zorgt voor de ruimte tussen de twee glasbladen. De ruimte tussen de glasbladen is bij isolatieglas gevuld met droge lucht. Isolatieglas kan worden toegepast in combinatie met veiligheidsglas.

isolatieglas


Isolatieglas HR+ / HR++

HR++ staat voor hoogrenderend glas dat samengesteld wordt uit twee glasbladen, waarvan één aan de spouwzijde voorzien wordt van een warmte reflecterende coating. Door de coating kaatst de warmtestraling terug uw woning of pand in. Tegelijkertijd wordt wel het daglicht van buiten goed doorgelaten, net als er bij blank isolatieglas binnen gelaten wordt. Isolatieglas zijn er in verschillende klassen: HR+, HR++ en (Z)HR++.

isolatieglas H++


Veiligheidsglas

Veiligheidsglas wordt veelal toegepast in gebouwen en ruimtes die als kenmerk hebben om ongelukken te voorkomen als gevolg van doorval. Veiligheidsglas is te verkrijgen in diverse diktes waardoor inbraakwering vergroot wordt. Wanneer en waar welke type isolatieglas toegepast wordt staat omschreven om de veiligheidsnorm NEN 3569 Veiligheidsbeglazing in gebouwen. Veiligheidsglas vallen onder alle soorten draadglas, gelaagd glas en gehard glas.


Draadglas

Het draad dat verwerkt zit in draadglas is heeft een diameter van ongeveer 0.5mm en bestaat voornamelijk uit een legering van ijzer en nikkel. Deze samenstelling heeft namelijk dezelfde uitzettingscoëfficiënt als glas. Hierdoor is de kans op spanningen in het glas niet aanwezig. Draadglas kenmerkt zijn veiligheid doordat er bij een breuk de stukken glas door het draadnet bijeen gehouden wordt.
Draadglas kan ook worden toegepast in combinatie met isolatieglas.


Gelaagdglas

Gelaagd glas kenmerkt zich als inbraak werende beglazing dat toegepast wordt als bescherming tegen ongelukken of opzettelijke schade bijvoorbeeld bij inbraak. Gelaagd glas is gemaakt uit meerdere glasbladen die onverbrekelijk verbonden zijn met één of meerdere sterke taaie tussenlagen van kunstof. Wanneer dit glas breekt wordt het bij elkaar gehouden door de tussenlagen.
Gelaagd glas kan ook worden toegepast in combinatie met isolatieglas.


Gehard glas

Gehard glas wordt over het algemeen gebruikt als veiligheidsglas in de vorm van een glasbreuk door ongevallen. Dit type veiligheidsglas is vijf keer sterker dan gewoon glas. Het kenmerkt zich doordat de ruit bij glasschade brokkelt in relatief onscherpe korrels.
Gehard glas kan ook worden toegepast in combinatie met isolatieglas.


Hardglazen klepramen / draairamen

Bij dit type ramen is het hang en sluitwerk in het glas aangebracht. Kenmerkende voordelen van dit soort ramen maken dat ramen onderhoudsarm zijn, met vrijwel een onbeperkt levensduur. Ook zal er meer lichtinval binnen uw woning of pand binnen komen.


Is dit wat u aanspreekt vraag een vrijblijvende offerte aan.

offerte-knop